Body Line Schoonheidssalon Gouda

Elektrisch epileren


Diathermie

Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogfrequente wisselstroom. Dit veroorzaakt in het lichaam warmte, waardoor aan de punt van de naald in het haarzakje een samenballing van hitte ontstaat waardoor de haarpapil verschrompelt (coagulatie). Daarnaast worden ook de bloedeiwiten in de haarvaatjes, die de haarwortel van voedingsstoffen voorzien, gecoaguleerd.

Als de haarpapil is verschrompelt, kan er geen nieuwe haar meer worden gevormd. Omdat bij diathermie geen stroomkring wordt gevormd kan het ingezet worden bij patiënten met hartproblemen en zwangere vrouwen.

Blend methode

De Blend methode is gebaseerd op het principe van het gelijktijdig toedienen van twee stroomsoorten; zowel gelijkstroom als hoogfrequente wisselstroom door een naald in aangepaste doseringen. Gelijkstroom zorgt voor elektrolyse (vernietiging), de hoogfrequente wisselstroom versnelt het proces (katalysator). De Blend methode is niet geheel pijnloos.

De warmte aan het uiteinde van de naald kan eventjes gevoeld worden. Afhankelijk van de individuele pijngrens kan de stroomsterkte worden ingesteld waardoor het voor praktisch iedereen een verdraagzame behandeling is.

Te verwachte behandeltijd

…… haren per dag ( A) Haar groeit na 6/8 weken terug (49 dagen) 49 x …. (A)=…… haren die behandeld moeten worden, iedere haar moet ± 5 keer behandelt worden.Wij behandelen…… haren per minuut (diathermie / flash / blend). Een echte goede inschatting kan pas als we bezig gaan en u er niet meer aanzit.

Nabehandeling thuis

Het behandelde huidgebied zal direct na de behandeling (wat) rood zijn. Ook kan uw huid een lichte zwelling vertonen, wat gloeien of branderig en strak aanvoelen. Deze reacties verminderen of verdwijnen binnen een paar uur na de behandeling.

Na een behandeling elektrisch epileren is het raadzaam dat u 24 uur de volgende punten in acht neemt:

  • Zo veel mogelijk de behandelde huid droog houden. Indien u zich wast, dan niet met zeep (denk ook aan shampoo)
  • Geen vet zoals vaseline, purol of nivea en dergelijke aanbrengen
  • Niet in de zon en/of onder de zonnebank gaan
  • Niet naar de sauna gaan
  • Liever geen make-up gebruiken

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang leuke acties en aanbiedingen direct in je inbox!

© 2019 Uw Schoonheidssalon | Webdesign m&m web-it